Steven van Nieuwenhuijzen, algemeen directeur D-reizen

Onder begeleiding van Eric hebben wij met de directie en het MT van D-reizen een uitgebreid programma met Eric gevolgd. Mede door de praktische, laagdrempelige aanpak en de juiste sfeer die Eric hierbij neerzet, hebben wij zeer constructieve dagen gehad. Het resultaat was dat we meer inzicht verkregen in elkaars persoonlijkheden, teamrollen en stijlen. Hierdoor werd duidelijk hoe wij elkaars kracht kunnen gebruiken, welke stijlen nog ondervertegenwoordigd waren en wat we daar aan zouden kunnen doen. Bovenal leidde de tweedaagse sessie tot een grote verandering in hoe we vanaf dat moment als team met elkaar omgaan: open, duidelijk, met respect voor ieders persoon(-lijkheid).

In mijn rol als directeur heb ik zo op een versnelde manier het team leren kennen, de wederzijdse verwachtingen vastgesteld en uitgesproken en de samenwerking verbeterd. De humor van Eric en zijn vermogen om prettig te confronteren hebben hier zeker bij geholpen.

In navolging op deze sessies hebben we aantal strategische sessies gedaan. Zowel ‘inside-out’ als ‘outside-in’ hebben we de strategie aangescherpt onder leiding van Eric. Zijn scherpte, gevoel voor verhoudingen in een team maar ook marketingkennis en ervaring in het bedrijfsleven maakte dit een heel goed en natuurlijk proces met hoog rendement.